DİYARBAKIR'da geçen Mart ayında bir banka şubesini soyarak, aynı şubeye olan 10 bin TL borcunu ödeyen Bülent Çoha hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen 13 Mart günü bir bankanın şubesine giren soyguncu, belindeki silahı çıkararak, görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra, veznede bulunan 19 bin lirayı alarak kaçtı. Soygunun ardından olay yerine giden polis ekipleri, geniş çaplı  araştırma başlattı. Yapılan araştırmanın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, bankaya borçlu olan kişilerin listesini çıkararak, şüpheliyi belirlemeye çalıştı. Bankaya borcu olan 34 yaşındaki Bülent Çoha'nın, soygundan kısa bir süre sonra 10 bin Lira olan borcunu kapattığını belirleyen polis, bu yönde inceleme yaptı.
145 KAMERANIN 3 BİN 400 SAAT GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ
Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Bölgede bulunan 145 ayrı kameranın 3 bin 400 saatlik görüntüsünü inceleyen polis, soyguncu Bülent Çoha'yı giydiği ayakkabı ve kıyafetlerinden tespit etti. Yapılan operasyonun ardından gözaltına alınarak tutuklananan Bülent Çoha hakkındaki soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede; soyguncunun bisiklet tamirciliği yaptığı, işlerinin kötü gitmesi nedeniyle bankalara ve piyasaya borcunun olduğu belirtildi. İddianamede, olay günü muhasebeciliğini yapan kişinin parasını istemesi üzerine Çoha'nın moralinin bozulduğu ve üç bira içtikten sonra olayı planladığı kaydedildi. Evde soygunu planladıktan sonra kuru sıkı tabancasını yanına alan şüphelinin banka şubesine giderek, güvenlik görevlisine silah doğrulttuğunu belirten Savcı, Çoha'nın torbaya doldurulan 19 bin 400 lirayı alarak kaçtığını belirtti.
15 YIL HAPİS CEZASI İSTEDİ
Güvenlik kameralarından şüphelinin kimliğinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, şüphelinin Antalya'dan Diyarbakır iline geldiği sırada yapılan operasyonla gözaltına alındığı vurgulandı. İddianamede, soygunda kullanılan kuru sıkı tabanca ve kıyafetlerin de çanta içinde olduğu belirtilirken, şüphelinin suçunu itiraf ettiği belirtildi. Cumhuriyet Savcısı, sanık Bülent Çoha'nın 'iş yerinde silahlı yağma' suçundan 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
'BANKAYA BORCUM VARDI''
İddianamenin Diyarbakır 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinden Bülent Çoha'nın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında ifade veren Çoha şöyle dedi:
"İş yerime hırsız girmişti, motosiklet tamirciliği yapmam için gereken makinelerim çalınmıştı. Bu nedenle bir sürü borcum birikti. Ekonomik durumum iyi değildi. Önce intihar etmeye kalkıştım. Ailem zor durumda olduğundan böyle bir eyleme kalkıştım. Kuru sıkı tabanca ile borçlandığım bankaya gittim ve 18 bin 500 Lira para aldım. Bu para ile borçlarımı ödedim. Bankaya da borcumu ödedim. Bankaya parayı iade etmek isterim ama şu an param yok."
Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.