Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İSTANBUL’da bir banka şubesinde memur olarak çalışan K.D. 1998 yılından bu yana müşterilerin vadeli yatırdıkları paraların faizlerini değiştirerek yaklaşık 5 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alındı. Memure K.D. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken hesaplarla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Banka müfettişlerinin zimmetine para geçirme olayını ortaya çıkardıktan sonra polise haber vermesiyle banka memuresi K.D. polis tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada K.D.’nin 1998 yılından bu yana aynı yöntemi kullanarak zimmetine para geçirdiği belirlendi. Polis soruşturması sonucu şüpheli K.D.’nin faizle para yatırmaya gelen müşterilere verdiği aylık faiz oranını, daha sonra onların haberi olmadan evrak üzerinde yükselttiği tespit edildi. Faiz farkından doğan farkı vade bitiminde kendi hesabına geçiren K.D.’nin bu şekilde binlerce işlem yaptığı ortaya çıktı. Şu ana kadar yapılan incelemede K.D.’nin zimmetine geçirdiği paranın yasal faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyon liraya ulaştığı öğrenildi.

Poliste yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. K.D.’nin 1998 yılından bu yana yaptığı tüm işlemlerin incelendiğini belirten yetkililer para miktarının artabileceğini belirttiler.

AA(HE)