KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin Kocaeli, İstanbul ve Sakarya'da düzenlediği eş zamanlı  operasyonda, kurbanlarının cep telefonlarının IMEI numaralarını da ele geçirdikten sonra hackerler'in de yardımıyla internet bankacılığı yoluyla hesaplarını boşalttığı öne sürülen 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 10 ayrı bankadaki hesaplara ulaştıkları belirtilirken, son olarak bir kişinin hesabındaki 239 bin 763 TL'yi bir başka hesaba EFT yapmaları son anda önlendi. 
Son aylarda bazı kişilerin banka hesaplarının boşaltıldığı belirlendi. Bu konuda peş peşe yapılan şikayetler üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilerin aynı yöntemi izlediği belirlenince, teknik takip ve inceleme başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri bir aylık çalışma sonunda bu kişilerin sistemli olarak  banka müşterilerinin hesaplarını takip edip, hesabında para olanların telefonlarının IMEI numaralarını ele geçirdikten sonra hacker'lerin de yardımıyla paraları EFT yöntemiyle başka hesaplara aktardıkları ve daha sonra çektikleri anlaşıldı. 
Şebekenin ele başılığını Mehmet Sabri E.'nin yaptığı belirlenen şüphelilerin şu ana kadar yapılan tesbitlerde 332 bin 293 TL parayı hesaplarına geçirdiği, 249 bin 763 TL'nin de EFT yapılmasının önüne son anda geçtiği belirtildi.
Şüphelilerin kurbanlarının 10 ayrı bankadaki hesaplarına ulaştıkları belirlenirken,bu kişilere yönelik Kocaeli, İstanbul ve Sakarya'da operasyon yapıldı. Daha önceden belirlenen 11 ayrı adrese baskın düzenleyen Siber Suçlarla Mücadele ekipleri çete elebaşı konumunda olduğu öne sürülen Mehmet Sabri E. ile birlikte Ö.O., V.A., N.Ü., R.G., M.G., Ü.G., M.G., N.K., A.B., H.K. gözaltına alındı. 
Benzer suçlardan daha önceden de kaydı olduğu anlaşılan şüpheliler bu sabah erken saatlerde İstanbul'a sevkedildi.