Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde tartıştığı 25 yaşındaki Hasan K.'nın silahlı saldırısına uğrayarak, bacağından 3 kurşunla yaralanan Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilecek. Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Dursun Mirza, bu olaydan sonra belediyede alınan önlemleri artıracaklarını söyledi.
Bandırma'da dün Sunullah Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Manyas'ta lunapark işleten Hüseyin K.'nın akrabası Hasan K. tarafından tabancayla iki bacağından vuruldu.
Olayın, önümüzdeki günlerde Kuş Cenneti'nde yapılacak festivalde lunapark kurulması anlaşmazlığından kaynaklandığı ileri sürüldü. İddiaya göre Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Hüseyin K.'ya lunapark kurması için yer tahsis i sözü verdi, ancak bu yer belediyeye daha fazla ödeme yapan Akhisarlı bir işletmeciye tahsis edildi. Hüseyin K.'nın kendisine lunapark için festival alanında başka bir alan tahsis edeceğini söyleyen Ozan Onur'la buluşması sırasında olay meydana geldi.
Görgü tanıkları, görüşmenin sakin devam etiği sırada, Hüseyin K.'nin otomobilini kullanan akrabası Hasan K.'nın bir anda tabanca ile Ozan Onur'a 3 el ateş ettiğini, kurşunların Ozan Onur'un iki bacağına isabet ettiğini anlattı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP'li yerel yönetimlerin, şiddet, rant ve baskıya boyun eğmeden, halkın çıkarlarını korumaya devam edeceğini söyledi. Havutça, "Afrika ülkelerinde bile hiç kimse eline silah alıp hak iddia etmeye kalkamaz. Böyle olursa ülkede ne hak, ne adalet, ne de barış kalır. Zanlının bağımsız yargı karşısında mahkum olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da ilçedeki Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Ozan Onur'un, önümüzdeki günlerde Bursa'ya sevk edilip Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edileceğini söyledi. Belediye'de alınan güvenlik önlemlerini artıracaklarını belirten Mirza, şöyle dedi:
"Yapılan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz. Herkese yardımcı olmak için tüm gayreti gösteren Ozan Onur'a yapılan bu saldırı çok manidardır. Bu güne kadar yerel yönetim olarak büyük bir gayret ve samimiyetle herkesin yararına işler yapmaya çalıştık. Buradan söylüyorum bize kimse şiddet ve zorbalıkla iş yaptırmaya kalkamaz. Biz bu işe girdiğimizde birçok zorluklarla karşılaşacağımızı biliyorduk. Bedeli ne olursa olsun doğru işler yapmaya devam edeceğiz."
Hasan K.'nın bugün adliyeye çıkartılması bekleniyor.

EÖ(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)