Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA (Balıkesir)-()-BALIKESİR'in Bandırma ilçesindeki şehir çöplüğünde, dün öğleden sonra metan gazının sıkışıp patlaması sonucu çıkan yangın kontrol altına alınamadı. Çöp sahasında zaman zaman yaşanan patlamalar, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatıyor. 
Bandırma'da, Ayyıldız Tepe'de bulunan Bandırma şehir çöplüğünde dün saat 14.00 sıralarında, sıkışan metan gazının patlaması sonucu çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor. Şiddetli poyraz nedeniyle kontrol altına alınamayan yangın alanında zaman zaman meydana gelen patlamalar, itfaiye görevlilerine zor anlar yaşatıyor. Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Adıgüzel, 10 dönümlük arazide etkili olan yangının söndürülmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerden gelen itfaiye araçları ve iş makinelerinin gece boyunca çalıştığını açıkladı. Adıgüzel, yangının çevredeki yerleşim birimlerini tehdit etmediğini söyledi.
Nüfusu 150 bine yaklaşan ve günde 170 ton atığın bırakıldığı Bandırma Şehir Çöplüğü'nde son bir yıl içerisinde beş kez yangın çıktı. En son yangın, geçtiğimiz Temmuz ayında meydana geldi.

FOTOĞRAFLI