BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde KESK ve DISK üyesi memurlar, öğlen saatlerinde iş bırakarak Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 'Berkin Elvan' için yürüyüş düzenledi.

Sevgi Yolundan başlayan yürüyüşte hükümet aleyhine slogan atan grup Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Burada grup adına konuşan KESK adına Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Mustafa Kocataş, "Gezi Olayları sırasında Başbakan’ın 'Destan Yazmakla' övündüğü polislerin attığı gaz bombasıyla yaralanan Berkin Elvan 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Tedavisi boyunca halkın üzerine titrediği, insani duygularını yitirmemiş herkesin her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan’ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye ve Berkin Elvan’ı aramızdan alanlara yönelik büyük bir öfkeye yol açmıştır” dedi.

Kocataş, "Berkin Elvan’ın katili sadece ona gaz bombası atan polisler değil, Gezi Olayları sırasında 'Talimatı ben verdim', 'Kahraman polisimiz destan yazdı' sözleriyle kendisine itaat etmeyenlere nefretini kusan, yaptığı her konuşmayla tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Berkin Elvan tıpkı Gezi Olayları sürecinde polis saldırısıyla hayatını kaybeden gençlerimiz gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet şiddetinin de kurbanı olmuştur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe katılan yaklaşık bin kişi oturma eylemi yaptı. Berkin Elvan için açılan taziye defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

EÖ(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)