BALYOZ Davası'nda sanıkların yaptığı 'yeniden yargılama' talebinin reddine yapılan itiraz da üst mahkeme tarafından oybirliğiyle kesin olarak reddedildi. Balyoz Davası'ndan hükümlü emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ve emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 92 sanık avukatı aracılığıyla yaptığı 'yeniden yargılama' talebinin reddine yapılan itiraz da üst mahkeme tarafından oybirliğiyle kesin olarak reddedildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Mahkeme Başkanı Metin Özçelik ve üye hakimler Mehmet Uğurlu ile Birol Bilen tarafından verilen 7 sayfalık kararda, dosyada bulunan dijital delillerin sahteliği iddiası ve 5. No'lu hard diske yönelik düzenlenen 20 Ocak 2014 tarihli rapor içeriğini değerlendirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Hükümlüler ve müdafileri tarafından belirtilen hususların hükme esas alınan bir delilin sahteliği niteliğinde olmadığı ve CMK'nın 311. maddesi kapsamında yargılamanın yenilenmesini gerektirecek nitelik taşımadığı bu nedenle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Şubat 2014 gün ve kararında açıklanan gerekçenin yasaya uygun olduğu sonucuna ulaşılmıştır." "BASINDA YER ALAN AÇIKLAMALAR SOYUT DEĞERLENDİRME NİTELİĞİNDE OLDUĞU KANAATİNE VARILMIŞTIR"
Kararda, "Hükümlüler ve müdafileri tarafından bir kısım kişilerin basında yer alan açıklamaları gerekçe gösterilerek tanık olarak dinlenmeleri talep edildiği ancak yapılan açıklamaların belli bir olayla ilgili olmayan ve ülkenin gündemine yönelik soyut değerlendirme niteliğinde olduğu kanaatine varılmıştır. Hatta bu açıklamalara yanlış anlam yüklendiğinin beyan sahipleri tarafından da belirtildiği dikkate alındığında tanık olarak dinlenmesi istenen kişilerin beyanlarının yeni delil taşımayacağı bu nedenle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Şubat 2014 gün ve 2014/132 değişik iş sayılı kararında açıklanan gerekçenin yasaya uygun olduğu ve CMK'nın 311. maddesi kapsamında yargılamanın yenilenmesini gerektirecek nitelikte olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi. "İTİRAZIN REDDİNE OY BİRLİĞİYLE KESİN OLARAK KARAR VERİLDİ"
Kararın son sayfasında şu ifadelere yer verildi: "Hükümlüler ve müdafilerinin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Şubat 2014 gün ve 2014/132 değişik iş sayılı karara yönelik itirazlarının CMK'nın 311. maddesi kapsamında yargılamanın yenilenmesini gerektirir nitelik taşımadığı, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın usul ve yasaya uygun olduğu anlaşılmakla itirazların reddine oybirliği ile kesin olarak karar verildi." ADALET BAKANLIĞI'NIN KARARI BEKLENİYOR
Öte yandan emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın avukatı Hakan Tunçkol'un yeni kurulan heyetin de yeniden yargılama talebini reddetmesinin ardından 5 Şubat'ta Adalet Bakanlığı'na başvurarak "Yazılı emirle kanun yararına bozma" talebinde bulunmuştu. Taleple ilgili Adalet Bakanlığı'nın kararı bekleniyor. SK (MK)