MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Balyoz Planı davasında tutuklu iken bir süre önce açıklanan kararla tutuksuz yargılanmaya başlanan emekli Albay Halil Yıldız, evinin bahçesinde ölü bulundu. Yıldız'ın cesedi otopsiye gönderildi.

Balyoz Planı davasında tutukluyken bir süre önce tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan emekli Albay Halil Yıldız, serbest kaldıktan sonra bodrum'a bağlı Yalıkava Beldesi'ndeki evine geldi. Bugün saat 17.30 sıralarında ziyaretine giden komşuları. Emekli Albay Halil Yıldız'ı yerde hareketsiz şekilde yatarken bulunca sağlık ekiplerine ve polise haber verdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, 60 yaşındaki Halil Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Vücudunda herhangi bir darp, cebir, kesici, delici ve ateşli silah yaralanmasına bağlı iz bulunmadığı belirtilen Yıldız'ın kafatasından kan geldiği, bunun da düşmeye bağlı olarak gerçekleşmiş olabileceği belirtildi.

Yapılan olay yeri incelemesinin ardından Halil Yıldız'ın cesedi, kesin ölüm nedenini belirlenebilmesi amacıyla Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

OU(KÖ/SSA)