ADANA'da kaldırım üzerine kurduğu seyyar balıkçı tezgahı, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekibi tarafından kaldırılmak istenen 30 yaşındaki Yusuf Elmas, pompalı tüfekle eylem yaptı.
Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Ege Bagatur Bulvarı ve Kozan Caddesi'nin kesiştiği noktadan geçen DSİ'ye ait sulama kanalı yanında balık ekmek satan Yusuf Elmas'ı uyaran zabıta, tezgahını kaldırmasını isteyerek süre verip ayrıldı. Dün akşam saatlerinde balıkçı tezgahının önüne gelen zabıta ekibi, Elmas'a tahliye başlatacaklarını özel eşyalarını almalarını söyledi. Ancak tezgahını götürecek yeri olmadığını söyleyen Elmas'ın tepki göstermesi üzerine zabıta, yardımcı ekip istedi. Bunun üzerine eline aldığı pompalı tüfekle sulama kanalı üzerinden geçen boruların üzerine çıkan Yusuf Elmas, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Havaya 3 el ateş açan Yusuf Elmas, yaklaşık 30 dakika boyunca eylem yaptı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Elmas, daha sonra komşusu esnafın çabasıyla elindeki tüfeği teslim etti. Ancak bu kez cebinden çıkardığı bıçağı boğazına dayayan Elmas, tepki için daha önce yaptırdığı ve bir yüzünde 'Esrar, hap, eroin kokain bulunur. Zengine çöküntü yapılır. Haram kazanç', diğer yüzünde ise 'Balık ekmek, köfte ekmek, ciğer ekmek, Yusuf Ustanın yeri. Helal kazanç' yazan tabelayı aldı. Bir sürede bu şekilde eylem yapan Elmas, daha sonra gelen polis ekiplerine teslim oldu.
Gözaltına alınan Yusuf Elmas, el konulan tüfeği ve bıçağı ile Akıncılar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Elmas, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.