TRABZON’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü temel atma törenine katılacağı Akyazı Stadı ve Spor Tesisi'nin yapılacağı dolgu alanının yanında bulunan balıkçı barınaklarının yıkılmak istenmesi, tepkilere neden oldu. Bir kayığı ve balıkçılık malzemelerini ateşe veren barınak sahipleri, sorunun çözüme kavuşturulmaması halinde Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı temel atma töreni öncesinde tüm barınakları yakacaklarını söyledi. Tepkiler üzerine barınakların yıkımı ertelendi.
Akyazı Beldesi’nde dolgu alanında yapımı devam eden stat ve spor tesisi projesinin yer aldığı alanın yanında bulunan Beşirli Çınaraltı Su Ürünleri Kooperatifi üyelerine ait 65  barınak için belediye yıkım kararı aldı. Ancak yıkım için gelen belediye görevlileri barınak sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı. Kendilerine yıkım kararına ilişkin herhangi bir tebliğ yapılmadığını ileri süren barınak sahipleri ile yıkım ekibi arasında gerginlik yaşandı. Kendilerine alternatif sunulmamasından, yıkım için süre verilmemesinden yakınan balıkçılar, bir kayık ile barınaklarındaki bazı eşyaları ve balıkçılıkta kullandıkları malzemeleri yakarak tepkililerini sürdürdü. Tepkilerin yoğunlaşması üzerine belediye yıkım ekibi bölgeden çekildi.
'SORUN ÇÖZÜLMEZSE BARINAKLARI YAKACAĞIZ'
Yanan kayığın çevresinde toplanan barınak sahipleri ve balıkçılar, sorunlarının halledilmemesi halinde, pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Akyazı Stadı ve Spor Tesisi temel atma töreni sırasında tüm barınakları ateşe vereceklerini söyledi.