MANİSA’nın Salihli İlçesi’ne bağlı Tekelioğlu Köyü’nde, 2 balıkçı kayığı, gece geç saatlerde üzerlerine benzin döküldükten sonra ateşe verilerek kundaklandı.
Gölmarmara Gölü’nün kıyısında bulunan ve çok sayıda vatandaşın geçimini balıkçılıkla sağladığı Tekelioğlu Köyü’nde, balıkçılara ait iki kayık, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Bugün sabah saatlerinde avlanmak için gölün kıyısına gelen balıkçılar Ferit Erefe ve Süleyman Gençyurt, kayıklarını yanmış halde bulunca, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri inceleme ekipleri, kayıkların benzin dökülerek yakıldığını tespit etti.
Kayığının yakılması nedeniyle ava çıkamadığını belirten balıkçı Ferit Erefe, "Her sabah olduğu gibi yine bu sabah avlanmak için göl kenarında kayıkların bağlı olduğu yere geldim. Bir de baktım ki benim kayığım ve bir başka arkadaşın kayığı yanmış. Kimseyle herhangi bir husumetim yoktu. Bu kayığın yenisi yaklaşık 5 bin lira. Alacak gücüm de yok. Ekmek teknemi yakanlar benden ne istediler" dedi.
Öte yandan, Tekelioğlu Köyü’nde geçimini balıkçılıkla sağlayanlar, başka bir kundaklama olayına karşı kayıklarını traktörler aracılığı ile daha güvenli bölgelere taşımaya başladı.
Gölmarmara Gölü’nde bazı balıkçıların elektroşok yönetimi ile balık avladığı, buna karşı çıkan diğer balıkçıların bir süre önce durumu Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bildirdiği öğrenildi.