BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, kendilerini 'Sağlık Bakanlığı görevlisi' tanıtan dolandırıcılar, telefonla aradıkları 58 yaşındaki Nuriye Bayav'ı ücretsiz ilaç göndereceklerini söyleyerek dolandırmaya kalkıştı.
İnegöl’de oturan Nuriye Bayav’ı arayan kimliği belirsiz kişiler kendilerini 'Sağlık Bakanlığı görevlisi' olarak tanıttıktan sonra rahatsızlıklarını öğrendi. Gizli numaradan arayan kişiler, Nuriye Bayav’dan ev adresini isteyerek kargo ile rahatsızlıkları için ücretsiz ilaç göndereceklerini söyledi.
Dün Ankara Çankaya’dan gönderilen kargoyu almayan giden Nuriye Bayav, ücretsiz gönderileceği belirtilen ilaçlar için 130 lira kargo ücreti istenince ilaçları almaktan vazgeçti. Kargoyu almayan Nuriye Bayav’ı aynı kişiler tekrar aradı ve verecekleri hesaba 600 lira göndermesini, parayı göndermezse icra takibi başlatacaklarını söyledi.
Hakkında yasal işlemler başlatılacağı duyan Bavay, korkup '155 Polis İmdat' hattını arayarak yardım talep etti.
İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri,  PTT’nin kargo bölümüne giderek gönderici bilgilerine ulaştı. Nuriye Bayav kendisini dolandırmaya kalkan kişilerden şikayetçi olurken, polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.