- ÇEVRE ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın adını kullanan kişiler, Trabzon'da işadamı Z.Ö.'yü dolandırdı. Olayı öğrenen Balta, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla adını kullanan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'nın tanıdığı işadamı Z.Ö.'yü arayan dolandırıcılar, "Ben Muhammet Balta. Çok hastayım ve nakit paraya ihtiyacım var. Bana bir miktar para havale eder misin?" dedi. Z.Ö., verilen hesap numarasına bir miktar para yatırdı. Dolandırıcılar ertesi gün tekrar arayıp yine para istedi. İşadamı yeniden hesaba bir miktar para aktardıktan sonra Muhammet Balta'yı arayıp, "Muhammet bey parayı hesabınıza yatırdım. Çok geçmiş olsun" dedi. Balta'nın, hasta olmadığını ve para talep etmediğini söylemesi üzerine Z.Ö. dolandırıldığını anlayıp, polise başvurdu.
UYARIDA BULUNDU
Dolandırıcılık olayının ortaya çıkması üzerine Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Twitter hesabından, "Değerli kardeşlerim ismimi kullanarak vatandaşlarımızdan para talep edip dolandıran şahıslar olduğunu üzüntüyle öğrendim. Bilginize", "İsmimi kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı yasal haklarımızı kullanacağım. Bütün kardeşlerimin haberdar olması için paylaşıyorum" şeklinde iki mesaj yayınladı. Balta'nın da dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.