Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da çaldıkları bir otomobile sahte plaka ve belgeler hazırlayarak satmaya çalışan 4 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin araca taktıkları sahte plaka, tesadüfen hacizli bir araca ait çıkınca polis ekipleri tarafından yolda yapılan uyguluma sırasında gözaltına alındıkları öğrenildi.

İstanbul polisi il genelinde yaptığı bir uygulama sırasında beyaz renkli bir otomobilin plakasınında haciz bulunduğunu ve arandığını tespit etti. Şoförlüğünü İ.Ö.'nün (50) yaptığı aracı durduran polis ekipleri yaptıkları incelemede otomobilin plakasının sahte olduğunu tespit etti. Bunun üzerine İ.Ö. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen İ.Ö. aracın çalıntı olduğunu söylemesi üzerine olaya karışan 3 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin çaldıkları otomobile sahte belgeler hazırladıkları ve plaka bastırdıkları tespit edildi. Şüphelilerin hazırladıkları plakanın hacizli bir araca ait olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi.

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İ.Ö. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.