A Haber' açıklama yapan hükümet yetkilisi, PKK'nın önemli isimlerinden Bahoz Erdal lakaplı Fehman Hüseyin'in ölümüyle ilgili olarak "Ölüm haberi doğrudur, istihbarat ölümü doğruladı. Bizim istihbarat kaynaklarımız açısından öldürüldüğünün kesinliği konusunda bir tereddüt yoktur" dedi.
BİLGİ RESMEN TEYİT EDİLDİ
Terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Bugüne kadar hükümet kanadından resmi bir açıklama gelmemişti. Yetkililer haberin doğruluğu teyit etmeye çalışıyoruz demişti. A Haber'in hükümet yetkililerinden aldığı son dakika haberine göre Bahoz Erdal kodadlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü kesinleşti.
7 AYDA 3 SALDIRI DÜZENLENDİ
Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı.. Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın ardından örgütün üçüncü ismi konumundaki Fehman Hüseyin'in öldürülmesine ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.
Yaklaşık 7 aydır yakın takipte tutulan Bahoz Erdal'a yönelik 3 saldırı düzenlendi.
Tel Hamis Tugayları'nın öldürüldüğünü açıkladığı Bahoz Erdal'a yönelik, ilk suikast bombalı araçla yapıldı.. Ama bu saldırı girişiminden yara almadan kurtuldu.
Yaralanan terörist tedavisi yapıldıktan sonra, sağlık kontrolü için sık sık Kamışlı'ya bağlı Himo beldesine gitmeye başladı.
HİMO'YA GİDERKEN HAVAYA UÇURULDU
Bombalı saldırılar yetersiz kalınca Bahoz Erdal'ın ortadan kaldırılması için taktik değiştirildi. Saldırı için Bahoz Erdal'ın doktor kontrolü için gittiği Himo yolu seçildi. Ve teröristin aracı 8 Temmuz cuma günü Kamışlı'dan Himo'ya giderken havaya uçurdu.
Kamışlı'da Bahoz Erdal'ın ölüm şokunu yaşayan terör örgütü PYD köstebek avına çıktı.. Aralarında El-Muhaberat ve YPG'nin bölge sorumlularının da olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Köstebek arayan PYD'nin olayın yaşandığı yeri ablukaya aldığı da öğrenildi.