Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'ın Yazıkonak Beldesi'nde bahçesindeki kuru otları yakmak isteyen Nusret Tosun'un neden olduğu yangında 3 ev, 1 ahır ve samanlıkların yanmasına neden oldu. İtfaiye ekipleri yangının diğer evlere sıçramasını güçlükle önledi.
Elazığ'ın merkeze bağlı Yazıkonak Beldesi'nde yaşayan Nusret Tosun, bahçesindeki kuru otları yakmak için tutuşturdu. Alevler bir anda büyüyerek, çevrede bulunan evlere, ahırlara ve bahçelere sıçradı. Alevlerin sıçradığı 4 ev, 1 ahır ve bahçelerdeki samanlıklar kullanılamaz hale geldi. Yangına haber verilen Yazıkonak ile Akçakiraz beldelerinin itfaiyeleri müdahale ederek, diğer evlere sıçramadan kontrol altına aldı. Jandarma ekipleri bahçesindeki kuru otları yakmak isterken yangın çıkmasına neden olan Nusret Tosun'u gözaltına aldı.
Yangının evini kullanılamaz hale getirdiği Birgül İldeniz, "Pencereler, kapılar, parkeler hepsi yandı daha borçları duruyor. Arka tarafta komşumuz bahçesini temizlemiş, toparlamış, oradan tutuşmuş ve buraya sıçramış. Bereket versin biz evde değildik. Evde olsaydık demek biz de yanardık. Diyaliz hastası anne babamız var. Allah'tan içeride değillerdi. Bir de ateşi yakıp bırakıp gitmişler. Yangında 3 ev yandı" dedi.
Görgü tanıklarından Hilal Tanış, "Balkona çıktığımda ateş komple bütün evi sarmıştı ve bizim eve doğru da geliyordu. Annemle beraber koşup komşuları toparladık. Amcamın oğlunu eve soktuk tüpleri söktü. İtfaiyeyi aradık itfaiye ekipleri geldi" dedi.
Mahalle sakinleri yangına itfaiye ekiplerinin geç müdahale etmesi halinde, alevlerin diğer evlere de sıçrayacağını belirterek, büyük bir faciadan kurtulduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI