Bulut MÜLHİM-Taner YENER / İSTANBUL, () BAĞCILAR  Meydanı'nda HDP ve BDP tarafından organize edilen Lice protestosuna polis müdahale etti. Meydanda toplanmalara izin vermeyen polis ile eylemciler arasında önce arbede yaşandı.

Yaklaşık 20 kişilik grup, polis tarafından kalkanlar aracılığıyla meydandan çıkartılmak istendi. Yaşanan arbedenin ardından polis, taş atan eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Meydanda yaşanan olaydan kısa süre sonra BDP Bağcılar İlçe Binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup meydana yürümek istedi. Grubun önü TOMA ve çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Bir süre süren müzakereler sırasında toplanan kalabalık 'Lice halkı yalnız değildir' şeklinde sloganlar attı. Abdullah Öcalan posterleri açan grubun yürümesine izin verilmemesi üzerine ortam gerildi. Polise taş ve şişe atılması üzerine, gruba TOMA'lardan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Eylemciler de caddedeki çöp konteynırlarını devirerek polise taş ve şişe fırlattı. Havai fişek de kullanan grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

Müdahalenin ardından yaklaşık 50 kişilik grup BDP binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklaması sırasında bir vatandaşın eylemcilere tepki göstermesi üzerine arbede çıktı. Tepki gösteren vatandaşın üzerine yürüyen eylemcilerle, polis arasında kovalamaca yaşandı. Vatandaş polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, gruba tekrar biber gazıyla müdahale edildi. Polisin ilçede geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

BM (MK) (FOTOĞRAF)