ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'ne bağlı Yedigelli Köyü'nde 25 yaşındaki Uğur Akkaya, bilinmeyen bir nedenle tartıştığı babası 48 yaşındaki Ziya Akkaya'yı bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedini yakmak istedi.
Olay, eşi ve diğer çocukları İstanbul'da oturan Ziya Akkaya'nın Yedigelli Köyü'ndeki evinde meydana geldi. Askerden sonra psikolojik sorunlar yaşayan ve tedavi gördüğü  öğrenilen Uğur Akkaya, bilinmeyen bir nedenle babasıyla tartıştı. Uğur Akkaya, iddiaya göre önce sopayla başına vurarak babasını bayılttı. Ardından mutfaktan aldığı bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Uğur Akkaya, ölen babasının cesedini de ateşe vererek yakmak istedi, ancak başarılı olamadı.
Sabah kapının açılmaması üzerine balkon kapısından eve giren komşusu Ziya Akkaya'nın kanlar içindeki cesediyle karşılaşırken, oğlu Uğur Akkaya'yı da yatağında uyurken buldu. Haber verilmesiyle gelen jandarma ekipleri, Uğur Akkaya'yı gözaltına aldı. Ziya Akkaya'nın cesedi ise yapılan incelemenin ardından Alaplı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Akkaya ailesinin yakınları, Uğur Akkaya'nın Hakkari Şemdinli'deki Aktütün Karakolu'nda askerlik yaptığını ve PKK'nın 2008'deki karakol baskınlarından birinde teröristlerle çatıştığını, bu olayın ardından psikolojik tedavi görmeye başladığını söyledi. Yakınları ayrıca Uğur Akkaya'nın, babasını öldürmesinin ardından jandarmaya verdiği ilk ifadesinde, "Peygamberimiz bana emretti, ben de öldürdüm" dediğini söyledi.