Tuzla'da iki gün önce babaları tarafından öldürülen kardeşler Dilan Kaya (18) ve Rojda Kaya (20) son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze öncesinde bir grup kadın yaşanan kadın cinayetlerini yürüyüş yaparak protesto etti.
Tuzla Aydınlı Mahallesi Sena Sokak'ta iki gün önce imam nikahlı eşi Güllücan Özbir (53) ve kızları Dilan Kaya (18) ile Rojda Kaya'yı (20) tabancayla vuran Ömer Kaya olaydan sonra kaçmıştı. Olayda hayatını kaybeden anne ve kızlarının cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp kurumundan alındı. Kızları Dilan Kaya ve Rojdan Kaya’nın cenazeleri Tuzla Aydınlı’ya, annelerinin cenazesi Gölcük'e gönderildi. İki kardeşin cenazesi Aydınlı Nişancı Mehmet Paşa Camii'nden ikindi namazının müteakip cenaze namazı kılındı. Ailesi ve yakınları katıldığı cenaze namazının ardından cenazeler Aydınlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
CENAZE ÖNCESİ PROTESTO
Öte yandan cenaze namazı öncesi Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kadar Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tuzla Kadın Meclisi üyesi kadın “Kadın katliamlarına seyirci kalma uça ortak olma“ yazılı pankart açarak yürüyüş düzenledi. Sloganlar atan grup yaşanan kadın cinayetlerini protesto etti. Grup yürüyün ardından cenaze namazına katıldı.