KONYA'da babaları tarafından evde yalnız bırakılan yaşları 1 ile 4 arasında değişen 3 çocuğun ağlayıp, apartmandan dışarı çıkmak istemesi üzerine, polis sahip çıktı. Polis, ailesine ulaşıncaya kadar çocukların başından bir an olsun ayrılmazken, baba İlhan Akın yaklaşık 1 saat sonra elindeki cipslerle geldi.
Olay, saat 00.15'de merkez Karatay İlçesi Şems Tebrizi Mahallesi Sarınafiz Sokak'ta bulunan bir apartmanın bodrum katında meydana geldi. 26 yaşındaki İlhan Akın, çocukları 4 yaşındaki E., 3.5 yaşındaki E. ve 11 aylık H.'yi evde yalnız bırakarak dışarı çıktı. Bir süre sonra karınları acıkan ve evlerinden çıkan çocuklar, apartman kapısı açamadıkları için dışarı çıkamadı ve ağlayama başladı.
Durumu fark eden komşuları ise polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, komşuların çocukların anne ve babasını tanımaması üzerine araştırma başladı. Polis, çocuklarla yakında ilgilenip çorap ve ayakkabılarını giydirdi. 4 yaşındaki E., basın mensuplarının annen nerede? sorusuna, "Annem işte. Gelecek. Biz 3 saattin evde yalnızız" dedi. Küçük E.'nin kameralara 'Beni çekin' diyerek poz vermesi ise gülüşmelere neden oldu.
Polis aileye ulaşmaya çalıştığı sırada baba İlhan Akın, elinde 2 paket cipsle çıkageldi. Çocuklarını evde yalnız bırakıp gittiğini ifade eden baba Akın, "Yiyecek bir şey alıp gelecektim. Annelerine ablasına gitti." dedi. 3 çocuk babasına teslim edildi.

FOTOĞRAFLI