İZMİR’in Balçova İlçesi'de, babaannesi 74 yaşındaki Levin Çegirge’yi, 50 bıçak darbesiyle öldüren 19 yaşındaki C.A.’nın cinayeti polislere ayrıntılarıyla anlattığı öğrenildi. Otistik ve şirofreni hastası olduğu için yüzde 40 oranında engelli durumu bulunan C.A., babaannesini, annesine ve kendisine kötü davrandığı için öldürdüğünü söylediği belirtildi.
Dün saat 11.30 sıralarında Ahmet Haşim Sokak 37 numaradaki apartmanın 4’üncü katında meydana gelen olayda, babalarından ayrı yaşayan C.A. ve kardeşi, annelerinin yurtdışına kursa gitmesi üzerine babaanneleri Levin Çegirge'nin yanında kalmaya başladı. Sabah saatlerde C.A., tartıştığı babaannesini, kardeşinin gözleri önünde 50 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
Olayın ardından üzeri kanlar içinde evden çıkan C.A., apartman sakinlerine cinayet işlediğini ve polis çağırmalarını istedi. Ardından da C.A., apartmanın kapısının önünde beklediği polis ekiplerine teslim oldu. Bu arada, büyük bir hiparmarket şirketinde yönetici konumunda bulunan ve bu nedenle de yurt dışına giden C.A.’nın annesi ile kent dışında bulunan diğer yakınları, olayı öğrendikleri anda şoke oldu.
YÜZDE 40 ENGELLİ
İfadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen C.A.’nın otostik ve şizofreni hastası olduğu, tedavilerinin devam ettiği, yüzde 40 oranında engelli olduğuna yönelik raporu bulunduğu öğrenildi. Polise cinayeti itiraf edip, yaptıklarını ayrıntılarıyla anlatan C.A., babaannesini ise gerek kendisine, gerekse annesine kötü davrandığı için öldürdüğünü dile getirdi. C.A., işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi.
İZMİR’DE TOPRAĞA VERİLECEK
Bu arada, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından Levin Çekirge’nin cenazesi yakınlarına teslim edildi. Çekirge’nin, ikindi vakti Hatay Murat Reis Camii’deki cenaze namazının ardından Buca Gökdere Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi.