ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'ne bağlı Yedigelli Köyü'nde, babası 49 yaşındaki Ziya Akkaya'yı bıçaklayarak öldürüp cesedini yakmaya kalkan 24 yaşındaki Uğur Akkaya, adliyeye sevk edilirken Kelime-i Şehadet getirip kelepçeli ellerini açarak dua etti. PKK'nın 2008'deki Aktütün Karakolu baskınında 20 saat teröristlerle çatıştıktan sonra psikolojik tedavi görmeye başlayan Uğur Akkaya ifadesinde, "Allah'ın askeriyim. Secde etmeyenler cehennemde olduğu gibi dünyada da yanacaktır" dedi.
Hakkari Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken 2008'deki PKK baskınında teröristlerle girilen çatışmadan sağ kurtulan, ancak psikolojik tedavi görmeye başlayan Uğur Akkaya, önceki gece babası Ziya Akkaya'yı başına piknik tüpüyle vurarak bayılttıktan sonra banyoda bıçaklayarak öldürdü. Cinayette 3 farklı bıçak kullanan Uğur Akkaya, daha sonra babasının cesedini odunla yakmaya çalıştı. Cesedin bir bölümü yandı. Cinayetin ardından odasına geçip uyuyan Uğur Akkaya, sabah kapının açılmaması üzerine balkon kapısından eve giren komşusunun haber vermesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı.
Uğur Akkaya, jandarmadaki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi. Önce doktor raporu için Alaplı Devlet Hastanesi'ne götürülen Uğur Akkaya, hastaneye girerken Kelime-i Şehadet getirdi. Çıkışta besmele çeken şüpheli, daha sonra adliyeye götürüldü. Uğur Akkaya, adliye girişinde de Kelime-i Şehadet getirip kelepçeli ellerini açarak dua etti.
Jandarma, Uğur Akkaya'nın babasını öldürürken kullandığı bıçaklar ile piknik tüpünü ve odun parçalarını da delil olarak savcılığa teslim etti.
Babasının cesedinin yanına dini ifadeler yer alan not bırakan Uğur Akkaya'nın, jandarmadaki ifadesinde de "Allah'ın askereyim. Secde etmeyenler cehennemde olduğu gibi dünyada da yanacaktır" dediği belirtildi.
İstanbul'da yaşayan ve fındık sezonunda fındık alım-satımı yapmak için köye gelen Ziya Akkaya'nın, askerden sonra psikolojisi bozulan oğlunu tedavi ettirmek için büyük çaba harcadığı belirtildi. Yedigelli Köyü Muhtarı Mehmet Özdemir, "Ziya Akkaya, sadece fındık mevsiminde köye gelir giderdi. Çocukları zaten İstanbul'da doğdu büyüdü. Ancak oğlunu çok seviyordu. Tedavi ettirmeye çalışıyordu. Doktora götürdü. Cinayet akşamı da Ankara'dan gelmişlerdi. Oğlunu Ankara'ya bir hocaya götürmüş ve düzelmesi için muska yazdırmış. Ancak o gece cinayet oldu" dedi.