KARS'ın Susuz İlçesi'nde 86 yaşındaki emekli sağlık memuru Mevlüt Akkaya ile emekli öğretmen oğlu 58 yaşındaki Kemal Akkaya, evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek can verdi.
Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki tek katlı evde oturan emekli sağlık memuru Mevlüt Akkaya ile birlikte yaşadığı emekli öğretmen oğlu Kemal Akkaya'dan yılbaşı akşamından beri haber alamayan komşuları, durumu polise bildirdi. Camı kırarak içeri giren polis memurları, Mevlüt Akkaya ile Kemal Akkaya’ın cansız bedenleriyle karşılaştı. Mevlüt Akkaya'nın eşinin yıllar önce öldüğü ve hiç evlenmeyen bekar oğlu Kemal Akkaya ile birlikte yaşadığı bildirildi.
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenen baba ve oğlunun cesetleri, Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Yeni yıla çok sevdikleri iki insanı kaybetmenin üzüntüsü ile girdiklerini söyleyen mahalle muhtarı İsmail Muğlu, "Olayı bana komşularımız söyledi, hemen eve geldim. Gördüğümüz manzara sadece beni değil onları tanıyan herkesi çok üzdü. Yalnız yaşayan baba ve oğlu ilçemizde herkes tarafından çok sevilirdi. Allah mekanlarını cennet etsin, ilçemizin başı sağ olsun" dedi.