BURSA’nın Orhangazi İlçesi’ndeki bir fabrikada azot tankında bakım yapan 9 işçi gazdan zehirlendi. İşçilerden tankın içinde olan 4'ü getirildikleri Gemlik Devlet Hastanesi bahçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından medikal arındırmadan geçirildi sonra da tedaviye alındı. 5 işçinin ise kaldırıldıkları özel hastenede tedavisine başlandı.
Olay, saat 11.30 sıralarında göl yolu üzerinde faaliyet gösteren Karbonsan fabrikasında meydana geldi. Sınai gazlar, kimyasallar, gıda maddeleri, LPG, akaryakıt, kimyevi madde taşınması için dorse ve tanker üretimi yapan fabrikada, azot tankı bakımı sırasında içerde çalışan ekipten yanıt alamayan işçiler arkadaşlarına yardım için tanka girdi. İçeride çalışan ve tanka giren işçilerden Gökhan Köksoy (37), Ali Osman Yakın (35), Ümit Pala (33) ve Çetin İçli (28) azot gazından zehirlendi. Fabrikaya Orhangazi, İznik ve Gemlik’ten çok sayıda ambulans ile itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Gazdan etkilenen işçilere ilk müdahale fabrikada yapıldı. Zehirlenen personel ambulanslarla Orhangazi ve Gemlik’teki hastanelere kaldırıldı. Aynı birimde çalışan Furkan Kıllı, Emre Lülevelizade, Necdet Pala, Yusuf Tosun ve Murat Bakır da Orhangazi’deki özel bir sağlık kuruluşuna götürüldü. Durumları diğer işçilere göre biraz daha iyi olan 5 işçi özel sağlık kuruluşunda müşahade altına alındı.
Azot gazından zehirlenen işçiler ile onlara müdahale eden 112 Acil Servis ekipleri için Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi girişinde arıtma işlemi yapıldı. UMKE Medikal görevlileri, cil servise girişinde azot zehirlenmesine karşı medikal arındırma yaptı. Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan medikal arıtma tesislerinde özel kıyafetli personel tarafından arıtmadan geçen işçiler daha sonra acil serviste müşahede altına alındı.
Olayı haber alan işçilerin arkadaşları ve yakınları da hastaneye akın etti. Fabrika yetkilileri de hastaneye gelip gazdan etkilenen çalışanlar hakkında bilgi aldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.