Tuncel YILMAZ/ AYVALIK (Balıkesir), () - BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 34 Suriyeli kaçak, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı.
Bugün saat 06.00 sıralarında Güneş Adası'nın kuzey burnunda bir şişme botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen, tamamı erkek 34 Suriyeli kaçak Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından fark edildi. 34 kaçak karadan henüz hareket ettikleri sırada Sahil Güvenlik botları tarafından yakalanırken, o sırada karadan da jandarma ekipleri hazır bekletildi. Yakalanan 34 Suriyeli kaçak Cunda Adası'na götürülerek, jandarmaya teslim edildi. Ayvalık Devlet Hastanesi'nde sağlık muayeneleri yapılan kaçaklar, jandarmadaki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Kaçaklar ifadelerinde, ülkelerindeki kan ve gözyaşı dolu savaştan bıktıklarını ve daha rahat bir yaşam sürebilmek için Türkiye üzerinden Avrupa Birliği topraklarına geçmek istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI