İZMİR Bornova'da, 2011 yılı Ekim ayında, boşanmak isteyen eşi 28 yaşındaki Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan 32 yaşındaki Sedat Çöl'ün yargılanmasına devam edildi. Davanın 12'nci duruşması, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Duruşma öncesi açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, sanık Sedat Çöl'ü kınadı.
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 12'nci duruşmasına, haklarında 'kasten adam öldürme' ve 'azmettirme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Sedat Çöl ile 6 tutuksuz sanıktan bazıları, ölen Ferdane Çöl'ün annesi Suna Maviş, babası Fikret Maviş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı. Avukatlar ve acılı aile sanığın cezalandırılmasını istedi. Dinlenen tanıkların ardından, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, duruşma öncesi öldürülen Ferdane Çöl'ün babası Fikret Maviş, annesi Suna Maviş ile birlikte yaptıkları açıklamada, tüm kadın cinayetleri davalarının takipçisi olacaklarını belirtti. Grup, adına basın açıklamasını okuyan plaform üyesi bir kadın, "Ferdane Çöl davasında adalet için buradayız. Ferdane, eşinden şiddet gördü. Boşanmak isteyince de öldürüldü. Tüm kadın katilleri gibi, ceza indirimi almaya çalışıyor. Sedat Çöl'ü cinayet işlemesi için azmettirenler, delilleri karartanlar, cinayeti birlikte işledikleri şüphesi olan akrabaları ise halen tutuksuz yargılanıyor. Ferdane Çöl öldürülmeden önce defalarca şikayette bulundu, ancak koruma kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Öldürülen kadınların aileleri ile omuz omuza, katillerin en ağır cezaları almaları için, başka kadınlar öldürülmemesi için mücadele ediyoruz. Kadınlara adalet, katillere müebbet. Kadınların öldürülmediği, mutlu olduğu bir Türkiye mümkün. Ferdane Çöl kardeşimizin iki yılı aşkın zamandır süren davasında artık adalet yerini bulmalıdır" dedi.

BK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)