ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde dünyaya gelen 45 günlük ikizler Halil ve Kemal Bağaç, geçen 12 Kasım'da aynı saatlerde öldü. Baba Mehmet Bağaç'ın kimseye haber vermeden toprağa verdiği ikizlerin cenazeleri mezardan çıkartılıp otopsi yapıldı.
Akçakale İlçesi'nin Öncül Köyü'nde oturan Mehmet ve Fatma Bağaç çiftinin geçen eylül ayında 'Halil' ve 'Kemal' adını verdikleri ikiz bebekleri dünyaya geldi. İkizler, 45 günlük iken rahatsızlanıp ishal ve kusma şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Özel bir hastanede 8 gün tedavi gören ikizler, taburcu edildikten 2 gün sonra 12 Kasım'da aynı saatte öldü. Baba Mehmet Bağaç, 'normal ölüm' diyerek kimseye haber vermeden ikizlerini toprağa verdi. Mehmet Bağaç, ikizlerin kayıtlarını sildirmek amacıyla bir ay sonra da Akçakale Nüfus Müdürlüğü'ne giderek ölümü bildirdi. Ancak 'ölüm tutanağı' olmayınca yetkililer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından ikizlerin mezarı açıldı. Çıkartılan cenazeler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi yapılan ikizlerin cenazesi, aynı tabutla Akçakale'ye gönderildi.
Çocuklarının ishal ve kusma şikayeti ile götürdüğü hastanede 8 gün tedavi gördüğünü, taburcu edildikten 2 gün sonra da aynı gün aynı saatte öldüğünü belirten Mehmet Bağaç "8 gün süren tedavinin ardından ikizler taburcu edildi. Eve getirdikten 2 gün sonra da öldü. Ben de cenazelerini normal ölüm diye toprağa verdim. Şimdi götürüp tekrar toprağa vereceğim. İnşallah bebeklerimi bir daha rahatsız etmezler" dedi.