Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da aynı apartmanda iki daireye girerek altın ve para çalan 18 yaşındaki Meryem P. ile 21 yaşındaki Bahar S. polisin takibi sonucu yakalandı.
Olay iki gün önce Samsun'un İlkadım İlçesi İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkaları bulunan Meryem P. ile Bahar S., Emre Dervişoğlu yokken evine girdi. Şüpheliler daha sonrada aynı apartmanda oturan Cavit Çakır'ın evine girdi. İki şüpheli evlerden 700 TL, 1 adet altın takı seti, 2 adet çeyrek altın, 4 adet pırlanta yüzük ve 1 adet altın yüzüğü çalarak kaçtı. Evlerinden hırsızlık yapıldığını belirleyen ev sahipleri polisi arayıp şikayetçi oldu.
Polis, parmak izi çalışması yaptıktan sonra çevredeki apartman ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini takibe aldı. Olay yerinde Meryem P.'nin parmak izine ulaşan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin olay tarihinde apartmana girdiklerinide belirledi. Polis şüphelileri dün yakalayarak gözaltına aldı. İfadelerinde suçlamayı kabul etmeyen şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI