BARTIN'ın Ulus İlçesi'nde koyunlarını otlatan 45 yaşındaki Ahmet Tüfekçioğlu ayının saldırısına uğradı. Tüfekçioğlu'nu kolundan ısıran ayı, 5 köpeğin saldırmasından ürkerek ormana kaçtı.
Bugün öğle saatlerinde, Ulus'un Alinek Köyü İkizpınar mevkiinde yaklaşık 100 koyununu otlatan Ahmet Tüfekçioğlu, ayının hayvanlarına doğru geldiğini gördü. Ahmet Tüfekçioğlu koyunları kovalayan ayıyı korkutmak için bağırırken, bu kez kendi üzerine gelen ayı sağ kolunu ısırdı. Ahmet Tüfekçioğlu bir süre ayı ile boğuşurken, yanındaki 5 çoban köpeği ayıya saldırdı. Köpeklerden ürken ayı, ormanlık alana kaçtı.
Kolundan yaralanan Ahmet Tüfekçioğlu cep telefonuyla köydeki arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Bartın Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Tüfekçioğlu'nun kolundaki 25 santimlik yaraya dikiş atıldı.
Tedavisinin ardından taburcu edilen Ahmet Tüfekçioğlu, "Ormanda koyunlarımı otlatıyordum. Bir anda büyük bir ayı geldi ve koyunlarıma saldırmaya başladı. Korkup kaçsın diye bağırmaya başladım. Ayı bu sefer bana yöneldi. Bir anda üzerime atlayarak, beni yere yatırdı ve kolumdan ısırdı. Sonra 5 köpeğim ayıyla boğuşmaya başladı. Daha sonra ayı beni bıraktı. Köpeklerim onu ormanlık alana doğru kovaladı. Daha önce çok ayı gördüm ama böyle saldıran olmamıştı. Çok korktum. Ayı bana saldırırken, sadece ölümü düşündüm" dedi.