Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 22 avukat hakkında açılan davanın 2. duruşması başladı.
Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesi'yle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısında yeni yapılan binada görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Selçuk Kozağaçlı, Taylan Tanay, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Günay Dağ, Naciye Demir, Şükriye Erden, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı ve Avni Güçlü Sevimli ile 6 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.
"DEVRİMCİ AVUKATLAR ONURUMUZDUR"
Sanıklar salona girdiği sırada izleyiciler alkışlar ve ıslıklar eşliğinde "Devrimci avukatlar onurumuzdur" ve "Adalet istiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Sanıklarda izleyicilere el sallayarak karşılık verdi. CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Mahmut Tanal da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Öte yandan yabancı barolardan avukatlar da duruşmada izleyici olarak katılırken, Türkiye'nin çeşitli illerinden 300 avukat da sanıkları savunmak için duruşmada hazır bulundu.
KOZAĞAÇLI: ADALET KİRLETİLMESİ EN ZOR KELİMEDİR
Savunmasını yapmaya devam eden tutuklu sanık Selçuk Kozağaçlı, hukuk devletinin herkes için tapınç haline getirildiğini belirterek,
hukuk devletini kutsal bir ineğe benzetti.
Kozağaçlı, "Bu durum Mekkeli müşriklerin helvadan put yapmasına benziyor. Acıktıkları anda o putları yiyorlardı. Putu helvadan yapma sebepleri acıktıkları anda onu yemek içindir. Hukuk devletini inşa eden liberal burjuvalar da acıktıklarında bu hukuk devletini yiyorlar. Adalet kirletilmesi en zor kelimedir. Adalet sözü kirletilemez" dedi. Duruşma Selçuk Kozağaçlı'nın savunmasını yapmasıyla devam ediyor.
SİLİVRİ'DE ÇADIR KURDULAR
Öte yandan bir grup avukat duruşmanın görüleceği mahkeme binasının çevresinde bulunan güvenlik tellerine 9 tutuklu avukatın resimlerinin olduğu 'Devrimci avukatlar onurumuzdur' yazılı büyük bir pankart açtılar. Çağdaş Hukukçular Derneği, Silivri Cezaevi'nin yanında bulunan boş araziye bir çadır kurdu. Çadırın kurulu olduğu alana davada yargılanan Taylan Tanay ve Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanığın kartondan maketlerinin olduğu görüldü.