ANTALYA Barosu Kadın Hakları Kurulu üyelerine, sosyal paylaşım sitesi üzerinden, 'Naciyeler sahnede kancığı bol erkekli sürtükler sürüsü' diye hakaret ettiği iddia edilen avukat Tevfik Aşlama'nın yargılanmasına başlandı. 9 kadın avukatın şikayetçi olduğu davada avukat Aşlama'yı da 2 kadın meslektaşı savundu.
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyeleri, her yıl ocak ayında verilen Uğur Mumcu Hukuk ödülüne geçen yıl, Van Barosu'na kayıtlı avukat Müjde Tozbey Erdem'i önerdi. Baro Yönetim Kurulu da ödülün Erdem'e verilmesini kararlaştırdı. Duyurunun yapılmasının ardından gelen tepkiler üzerine ödülün avukat Erdem'e verilmesinden vazgeçildi. Bunun üzerine Kadın Hakları Kurulu üyeleri, eylem yapma kararı aldı.
Alanya'da avukatlık yapan Tevfik Aşlama ise kurul üyesi kadınların eylem bilgisini paylaştığı internet sayfasında, 'Naciyeler sahnede. Kancığı bol erkekli sürtükler sürüsü, yarın yine meydanlardaymış. Naciye sahnede, sürtükler de öyle. Başlarlar dans etmeye, Naciyeeeee' diye yazdı. Kadın avukatların şikayeti üzerine meslektaşları Tevfik Aşlama hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada 'Sesli veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla yargılanan sanık avukat Tevfik Aşlama'yı kadın avukatlar Filiz Debreli ve Zeynep Zekiye Altıparmak savundu.
9 müşteki kadın avukattan Zeliha Şengöz, "Bu olay kadın hakları mücadelesi yapan kadınlara yönelik yapılmıştır. Sanık her ne kadar Tevfik Aşlama olarak yargılansa da, kadın mücadelesine saldıran şiddet uygulayan erkek egemen sistemdir" dedi.
Avukat Güler Yılmaz ise "Yazıdaki 'Naciyeler sahnede' sözü ile geçmiş yıllarda köyden şehre gelen fakir kızın kötü yola düştüğünün hikayesine atıf yaparak bize toptan hakaret etmiştir. Elimde Seyyal Taner'in Naciye şarkısı var. Buradaki Naciye ile ne kastedildiğinin anlaşılması için sunuyorum" diye konuştu.
Aşlama'nın avukatı Zeynep Zekiye Altıparmak da, "Müvekkilimin kadın düşmanı olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz" dedi.
Mahkeme, her tarafın delillerini sunmaları için 15 gün süre verip, duruşmayı 6 Mayıs'a erteledi.