MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde avukatı boğazından bıçakla yaralayan 46 yaşındaki Şeyho Polat tutuklandı.
Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Huzurkent Beldesi'nde 5 Nisan 2007'de meydana gelen kazada, 13 yaşındaki kızı Devrim Polat'ı kaybeden Şeyho Polat dava açtı. Mahkeme, 80 bin TL'lik açılan maddi ve manevi tazminat davasında Devrim'in ölümüne neden olan sürücü Serdar Köse'nin 50 bin TL tazminat ödemesine karar verirken, 30 bin TL'lik kısmını da reddetti. Şeyho Polat, sürücünün herhangi bir geliri ve mal varlığı olmadığı için hak ettiği 50 bin TL'yi tahsil edemezken, Köse'nin avukatı Turgut Kılbacak, 80 bin TL'den ret edilen 30 bin TL üzerinden kanuni vekalet ücreti olan 6 bin TL için Polat Ailesi'ne icra takibini başlattı. Bunun sonucunda ise 2013'ün eylül ayında lojistik firmasında çalışan Şeyho Polat'ın 900 TL olan maaşının 225 TL'sine haciz konuldu.
Maaşına haciz konan Şeyho Polat, dün saat 15.00 sıralarında adliyeden çıkan Avukat Turgut Kılbacak'ı boğazından bıçakla yaraladı.
Avukatın tedavisi devam ederken gözaltına alınan Şeyho Polat, Tarsus Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. İfadesinde suçlamayı kabul eden Polat tutuklandı.