Teslime TOSUN/ANTALYA, () - ANTALYA Barosu Kadın Hakları Kurulu üyelerine, sosyal paylaşım sitesi üzerinden, 'Naciyeler sahnede. Kancığı bol erkekli sürtükler sürüsü' diye hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan avukat Tevfik Aşlama'ya 8 bin 840 lira para cezası verildi.
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyeleri, her yıl ocak ayında verilen Uğur Mumcu Hukuk ödülüne geçen yıl, Van Barosu'na kayıtlı avukat Müjde Tozbey Erdem'i önerdi. Baro Yönetim Kurulu da ödülün Erdem'e verilmesini kararlaştırdı. Duyurunun ardından gelen tepkiler üzerine ödülün avukat Erdem'e verilmesinden vazgeçildi. Bunun üzerine Kadın Hakları Kurulu üyeleri, eylem kararı aldı.
Alanya'da avukat Tevfik Aşlama, kurul üyesi kadınların eylem bilgisini paylaştığı internet sayfasında, 'Naciyeler sahnede. Kancığı bol erkekli sürtükler sürüsü, yarın yine meydanlardaymış. Naciye sahnede, sürtükler de öyle. Başlarlar dans etmeye, Naciyeeeee' diye yazdı. Kadın meslektaşlarının şikayeti üzerine Tevfik Aşlama hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
'MESLEKTAŞLARIMIZI KAST ETMEDİ'
Antalya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen son duruşmaya, şikayetçi kadın avukatların yanı sıra, sanık avukat Tevfik Aşlama ile avukatı Zeynep Zekipe Altıparmak katıldı. 'Sesli veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla yargılanan Tevfik Aşlama, "Yazdığım sözler, TKP'nin Antalya temsilcilerine söylenmişti" dedi. Avukatı da savunmasını bu yönde kullanarak, "Meslektaşlarımız kast edilmemiştir" dedi.
Mahkeme hakimi Ferhat Acar, avukat Tevfik Aşlama'nın kadın avukatlara hakaret ettiğine karar vererek, önce 365 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Hakim Acar, Aşlama'nın bu suçu zincirleme olarak birkaç defa işlediği gerekçesiyle bu cezayı 531 güne, mahkemedeki iyi hali nedeniyle 442 güne indirdi. Mahkeme ayrıca bu cezayı günlüğü 20 liradan hesaplayarak, 8 bin 840 lira olarak belirledi. Cezanın 10 eşit takside bölünerek tahsil edilmesine karar verdi.
Şikayetçi kadın avukatlar, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

TT(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)