MUĞLA Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne av tüfeğiyle saldırıda bulunan 33 yaşındaki Mustafa Atilla, polis memurunu 45 yaşındakiz Bekir Kıyak'ı elinden yaraladı. Etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan, alkollü olduğu ve bir süredir psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen zanlı Atilla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

İlçede kuyumcuda tezgahtar olarak çalıştıktan sonra bir süredir işsiz olan Mustafa Atilla, önceki gün saat 12.00 sıralarında, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelip, bir hafta önce 'meskun mahalde ateş ettiği' için el konulan av tüfeğini istedi. Ancak, olumsuz yanıt alan Atilla, yaklaşık 2 saat sonra elinde çuvalla tekrar emniyet müdürlüğünün önüne geldi. Yanında getirdiği çuvaldan çıkardığı tek kırma av tüfeğini emniyet müdürlüğüne doğrultan Kustafa Atilla, tetiği çekti. Saçmalar, binanın duvarına isabet etti. Silah sesi üzerine dışarı fırlayan 20 kadar polis, zanlı Atilla'nın üzerine atlayıp, elindeki tüfeği almak istedi. Bu sırada saldırganın tekrar tetiğe dokunması üzerine polis memuru Bekir Kıyak'ı sağ elinden saçmayla yaralandı. Yaralı polis memuru, ekip otosuyla Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürülüp, ayakta tedavi edildi, Atilla ise gözaltına alındı.

Alkollü olduğu ve bir süredir psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen Mustafa Atilla, işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede tutuklandı.