İZMİR'de, bankaların otomatik para çekme makinelerine (ATM) yerleştirdikleri özel düzenekler sayesinde müşterilerini kart bilgilerini kopyalayan ardından da bunları kullanıp vurgun yapan 3 kişi, suç üstü yakalandı. Operasyonda, şüphelilerin kart kopyalama işlemi anlatılan eğitim CD'si de hazırladıkları ortaya çıktı.
Bornova İlçesi'ndeki bir bankaya ait ATM'ye kart kopyalama cihazının yerleştirildiği ihbarı üzerine polis çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların görüntüleri elde edildi. Bu arada aynı yöntemle Karşıyaka ilçesindeki banka şubesinin ATM'sine ne kopyalama cihazının yerleştirildiği buradan elde edilen bilgilerle de müşterilerin paralarının çekildiği ortaya çıktı.
Görüntülerden kimlikleri belirlenen şüpheliler, takibe alındı. Nergiz semtinde bir başka ATM'ye aynı şekilde özel aparatlarının yerlmeştirdikleri sırada şüpheliler Ö.C., K.A.K. ve O.E., polisin operasyonuyla yakalandı. Şüphelilerin üzerinde, 10 bin 845 TL bulundu. Şüphelilerin kullandıkları adreslerdeki aramalarda ise, kart kopyalama işlemini nasıl yapacaklarına yönelik eğitim CD'leri de ele geçirildi. Bunun yanı sıra şüphelilerin elinde yaklaşık 5 bin kişinin kart bilgilerinin de bulunduğu ortaya çıktı. İşlemlerin ardından adliyeye sevkedilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI