ATAŞEHİR'de yaklaşık 200 kişi, uyuşturucu satışını protesto etmek için "Bonzaiye Hayır" yürüyüşü düzenledi.

Ataşehir, Örnektepe Mahallesi sakinlerinden oluşan yaklaşık 200 kişi, mahallede uyuşturucu satışını protesto etmek için dün saat 22.00 sıralarında Şehit Cahar Dudayev Caddesi üzerinde "Bonzaiye Hayır" yürüyüşü düzenledi. Ellerinde "Mahallede bonzai istemiyoruz", "Uyuşturucu içme içirtme", "Gençliğimiz solmasın, analarımız ağlamasın" yazılı dövizler bulunan kalabalık, "Örnektepe uyuma, gençlerine sahip çık", "Susma haykır, Bonzaiye hayır" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Örnektepe Mahallesi'nden Esatpaşa Mahallesi'ne doğru yüryüşe geçen gruba, çevredeki araçlar da korna çalarak destek verdi. Esatpaşa Mahallesi'nin ara sokaklarında yürüyen kalabalık daha sonra yeniden Şehit Cahar Dudayev Caddesi'ne geldi. Burada İstiklal Marşı okuyan eylemciler, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan mahalle sakini Cenk Gök "Yıllardır bu pislikten hepimiz nasibimizi aldık. Biz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Bizi kimse uyarmadı. Biz diyoruz ki biz gördük, siz yapmayın. İstiyoruz ki bonzai denen illet ve diğer uyuşturucu maddeler bu mahallede ve her yerde bitsin. Bunun için buradayız" dedi.

Çocuğunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten Ahmet Çırçır, "Benim çocuğumu da alıştırdılar bonzaiye kaymakama Kaymakam’a, Cumhuriyet Savcılığı'na gidiyorum. Bana 'Oğlun 26 yaşında bir şey yapamıyoruz' diyorlar. Ben oğlumu sokaklardan topluyorum. Para yetiştiremiyorum ben çocuğuma. Gençlerimize yazık" dedi. Mahalleli basın açıklamasının ardından da olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI