KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, kanser tedavisi olan ve bu hafta ameliyata edilecek 1.5 yaşındaki Asmin Yılan'ın tedavi ve diğer masrafları için akraba ve mahalle sakinleri tarafından toplanan 4 bin 500 TL'nin çalınması Kocaeli Valiliği ile hayırseverleri harekete geçirdi. Kocaeli Valiliği, Asmin bebeğin tüm tedavilerinin ve ihtiyaçlarını karşılanacağını duyururken, birçok hayırsever de onlara destek için telefonla aileye ulaşmaya çalıştı. Bu arada polis, hırsızlık olayı ile ilgili ilçedeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
KEMOTERAPİ DEVAM EDİYOR
Asmin bebek, halen Pendik'teki Marmara Araştırma Hastanesi'nde Onkoloji Bülümü'nde kemoterapi görüyor. Mardinli olan ve nüfus kağıdındaki adı 'Zini' olmasına rağmen eşi ve yakınlarının Zeynep adını kullandığı, annesiyle birlikte kalan Asmin bebeğin  Çarşamba günü evine gönderileceği belirtildi. Daha sonra da aynı hastanede yeniden ameliyat olacak. Anne Zeynep Yılan, çocuklarının daha önce Çapa'da ameliyat edilmesi için hazırlık yapıldığını, daha sonra Pendik'e gönderildiğini belirterek, "Çalınan parayı akraba ve komşularımız ameliyat, tedavi ve diğer ihtiyaçlar için toplamıştı" dedi. Bugün telefonla muhabiriyle görüşen anne Zeynep Yılan, bazı hastane görevlilerinin yanına gelerek, "Biz ameliyat için para istemedik" diyerek kendisine çıkıştıklarını söylerken, "Hastaneden para istendiğini söylemedik. Sadece evde çocuğumun ameliyat ve tedavisi için kullanılması amacıyla toplanan paranın çalındığını söyledik" dedi.
VALİ: TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, yaptığı açıklamada, bebeğin tedavi ve diğer tüm masraflarının karşılanacağını, tüm ihtiyaçlarının dikkate alınacağını ameliyatının da ücretsiz yapılacağını söyledi. Vali Topaca, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteriği'nin yanı sıra kendisinin de konunun takipçisi olduğunu belirtirken, hırsızlık olayı ile ilgili araştırmaların sürdürüldüğünü söyledi. 
HAYIRSEVERLER YARDIMA KOŞTU
Haberin gazete ve televizyonlarda yayınlanması üzerine birçok duyarlı kişi, aileye destek olmak için telefonlarla onlara ulaşmaya çalıştı. Bazı hayırseverler de Darıca'daki eve giderek babayla görüşmek istedi. Hayırseverler, ailenin evine eşya ve çocuğun bundan sonraki ihtiyaçlarında kullanılması amacıyla da para yardımında bulunacaklarını söyledi.
GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR
Epilepsi hastalı olan ve sık sık bayıldığı için çalışamayan baba Ferhat Yılan ise, Perşembe günü meydana gelen ve polise de şikayette bulundukları hırsızlık olayı ile ilgili olarak bugün tekrar yeniden çağrıldığı karakolda ifadesini tekrarladı.
Zeynep Yılan, geçen Perşembe günü kucağında kızı Asmin ile evlerinin önünde dururken, yoldan geçen çarşaflı iki kadın, "Bizi evine götür okuyup üfleyelim. Dualarımız çocuğunu iyileştirecek" diyerek içeri girdikten sonra evdeki 4 bin 500 lirayı çalmıştı. Polis 2 kadının tespit edilerek yakalanması için semtteki tüm güvenlik kamerası kayıtlarını yeniden incelemeye aldı.