BURSA'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir kuruluşta görevli 62 yaşındaki M.K., gönüllü olarak koro şefliği yaptığı Nilüfer Kent Konseyi Sevgi Korosu'nda korist 29 yaşındaki Ş.T.'ye 'Aşkım' ve 'Mankenim' yazılı mesajlar gönderdiği ayrıca, 1000 TL karşılığı cinsel ilişki teklifte bulunduğu iddiasıyla 93 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hapis, para cezasına çevrilirken, suçlamayı kabul etmeyen M.K. eşinin de aynı koroda çalıştığını belirterek komplo ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü.
Bursa'da Kültür Bakanlığı'na bağlı bir kuruluşta uzun süre yöneticilik yapan, evli ve 3 çocuk babası M.K. gönüllülerin katıldığı Nilüfer İlçesi Kent Konseyi Sevgi Korosu'nda koro şefliği yaptı. M.K., iddiaya göre, koroda görevli Ş.T. isimli genç kıza 1000 TL  karşılığı cinsel ilişki teklif etti. Teklifi kabul etmeyen Ş.T. daha sonra kendisine cep telefonu ile 'Aşkım' sosyal paylaşım sitesinden ise 'Mankenim' yazılı mesaj gönderdi. Ş.T., M.K. için savcılığa suç duyurusunda bulunurken, telefon konuşmalarında, kendisiyle ilişkiye girmek için 1000 TL teklif ettiği sözlerinin bulunduğu CD ile cep telefonu ve sosyal paylaşım sitelerinden yazdığı mesajları kanıt olarak sundu. Yapılan soruşturma sonunda, M.K. hakkında Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 28 Kasım 2013 tarihinde 'Cinsel Taciz' suçundan dava açıldı. Yapılan yargılamada kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen M.K., gönüllülük ilkesiyle çalışan Sevgi Korosu'nda Şef olarak hizmet verdiğini, Ş.T.'yi de buradan tanıdığını, sosyal paylaşım sitesinde kendisiyle arkadaş olduğunu söyledi.
Ş.T.'ye cinsel içerikli hiç bir söz söylemeyip, yazı yazmadığını öne süren M.K., "Koro içersinde eseri söylenirken, yanlış okuyanlara karşı, 'Aşkım', 'Güzelim' ve 'Bitanem' gibi sözler söyleyebiliriz. 'Mankenim' kelimesini de bu amaçla söylenmiştim. Para karşılığı ilişkiye girme gibi bir teklifte bulunmadım. Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim" dedi.
Mahkeme, suçunu sabit gördüğü M.K.'ye 112 gün hapis cezası verdi. Mahkeme itiraz hakkı olmayan bu cezayı sanığın duruşmadaki hal ve davranışları dikkate alarak 93 güne indirip, günlüğü 20 liradan toplam bin 860 TL para cezasına çevirdi.
Ş.T., avukatı aracılığı ile M.K: hakkında 3 bin liralık tazminat davası açarken, M.K. muhabirinin sorusu üzerine mahkemeye sunulan CD'nin montaj olduğunu, Ş.T.'nin kendisini sürekli arayıp, yurt dışı turnesinden fotoğraf makinesi, parfüm gibi hediyeler istediğini öne sürdü. M.K.,bu davranışlarından dolayı Ş.T.’yi korodan çıkardığını ve intikam almak için bu yolu seçmiş olabileceğini öne sürdü.

FOTOĞRAFLI