VATANİ görevini yapmak için gittiği Çanakkale'den izinli olarak memleketi Adana'ya gelen Bekir Mavruk'un yaşadığı 2 odalı evi, kuruması için sobanın üzerine astığı kıyafetlerin tutuşması sonucu yandı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Koza Mahallesi'nde oturan Bekir Mavruk, 4 ay önce vatani görevini yerine getirmek için askere gitti. Çanakkale'ye bağlı Gökçeada'da komando olarak askerliğini yapan Mavruk'un yeğeni, 15 gün önce trafik kazasında öldü. Cenazeye katılmak için izinli olarak Adana'ya gelen Mavruk'un, eşi 19 yaşındaki Naime ve 1 yaşındaki oğlu Ali Baran ile birlikte oturdukları 2 odalı evlerinde geçen çarşamba günü kuruması için sobanın üzerine astıkları kıyafetlerin tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın sırasında eşyaların bir kısmını kurtaran Bekir Mavruk ve ailesi, evin yanmayan tek odasında yaşamlarını sürdürüyor.
Kış ortasında eşi ve 1 yaşındaki oğlu ile duvarlarındaki çatlaktan rüzgar sızan, yıkılmak üzere olan tek odada yaşamaya mahkum olan Bekir Mavruk, "Vatani görevimi yapıyorum. Yakınımın cenazesi için geldim. Eşim ve oğlum devletin asker ailelerine verdiği aylık 250 liralık yardımla yaşamını sürdürüyor. Ailemden kalan 2 odalı evim de yandı, eşimi ve oğlumun başlarını sokacağı bir yerleri kalmadı. Askere gidince gözüm arkada kalacak" dedi.