YARALILAR HASTANEDE
Bu arada geminin makina dairesinden yaralı çıkarılan 3 asker ve 1 sivil işçi ilk müdahaleden sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’na kaldırıldı. Geminin alabora olması sırasında yangın tüplerinin patladığı bu nedenle makine dairesi ve diğer bölümlerde görüş mesafesinin çok düştüğü, kurtarma çalışmalarının bu yüzden zorlaştığı bildirildi.
Öte yandan 4 kişiden yaklaşık yarım saat sonra 2 kişi daha makina dairesinden çıkarıldı. Bu 2 kişinin durumunun nasıl olduğu bilinmezken, kayıp olarak 4 kişinin daha arandığı bilgisi geldi. Hastaneye kaldırılanların durumlarının ciddi olduğu belirtildi.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü havuzda 'dalış' esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle 'alabora' olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır. Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı asker ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.
İZMİR ()


(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)