HATAY'ın Narlıca Beldesi'ndeki Suriye sınırında kaçakçıların kullandığı boru hattı askerler tarafından kesildi. Borunun kesilmesiyle Suriye tarafındaki pompanın hava yaparak patlaması sonucu 20 ton akaryakıt yanarak imha oldu.
Dün akşam saat 17.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı yapmış olduğu açıklamada şu bilgilere yer verdi:
"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Mobil Yol Kontrol Unsurları (MYKU) tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen, 300 m uzunluğunda boru hattı tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiş ve söz konusu boru hattı MYKU tarafından kesilerek imha edilmiştir. Boru hattının kesilmesine müteakip, Suriye tarafında borunun bağlı olduğu pompanın hava yapması sonucu pompa patlamış ve bölgede bulunan jeneratör ile akaryakıt yüklü olan bir traktör alev almıştır. Yangın çıkmasıyla birlikte, traktör ve yaklaşık 20 ton akaryakıt yanarak imha olmuştur. Olayla ilgili olarak Hatay Valiliği'ne, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na ve Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiştir."
SINIRLARDA 1899 KİŞİ YAKALANDI
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada ise 7-13 Şubat tarihleri arasında sınırlardan yasa dışı geçmeye çalışan kişiler ve ele geçirilen malzemeler hakkında bilgi verildi. 1681'i Suriye sınırı olmak üzere sınırlarda yasa dışı geçmeye çalışan 1899 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Dönem içerisinde Suriye sınırında 1681 şahıs ile 3 adet tabanca, 18 adet tabanca mermisi, 2 adet telsiz, 13 bin 63 karton sigara, 1.4 kilogram uyuşturucu, 356 adet uyuşturucu hap, 19 bin 968 litre akaryakıt, 77 adet küçükbaş/büyükbaş havyan, 16 adet cep telefonu, 26 adet muhtelif motorlu araç, 197 adet muhtelif elektronik eşya, 6 bin 495 kilogram muhtelif gıda maddesi, 3 bin 545 litre zeytinyağı, 16 top haki renk ve kamuflajlı kumaş, 87 adet tarihi para, 8 adet muhtelif tarihi eser, 200 metre boru, 240 kilogram bakır, 1 milyon 300 bin adet hap ele geçirilmiştir. Yine aynı dönem içerisinde İran sınırında 38 şahıs ile 1500 adet av tüfeği fişeği ele geçirilirken, Irak sınırında 49, Yunanistan sınırında 99, Bulgaristan sınırında ise 32 şahıs yakalanmıştır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından yakalanan şahıslar ve ele geçirilen malzemeler, kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir."

FD(OA/AAA)