KİLİS'te, devriye görevi yapan askerler, Suriye sınırında kaçakçılık yaparken fark ettikleri ve 'Dur' ihtarında bulununca kaçan kişilerin bulunduğu araca ateş açtı. Açılan ateşte yaralanan 2 kişiden 30 yaşındaki Fayat Arslan kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak öldü, 3 asker ise gözaltına alındı.
Olay, sabaha karşı Suriye sınırındaki İnanlı Köyü'nde meydana geldi. Sınır hattında devriye görevi yapan askerler, Suriye'den getirilen kaçak şekerleri otomobile yükleyen 2 kişiyi fark etti. Kaçakçılık yaptığı iddia edilen 2 kişi uyarıda bulunan askerleri görünce otomobille kaçmaya başladı. Otomobilin peşine düşen askerler ile 'dur' ihtarında bulundukları şüpheliler arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında askerlerin ateşlediği tüfeklerinden çıkan mermiler, otomobildeki Fayat Arslan ile 25 yaşındaki Yusuf Karaçizmeli'ye isabet etti. Yaralanan 2 kişi, ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
3 ASKERE GÖZALTI
Acil serviste müdahale edilen yaralılardan Fayat Arslan kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Karaçizmeli'nin tedavisine devam edilirken, ölen Arslan'ın cesedi ise otopsi için morga konuldu. Bu olayın ardından Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Askeri Savcılığı başlatılan incelemede ise olay sırasında ateş açtıkları belirlenen isimleri açıklanmayan 3 asker gözaltına alındı.