Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, geçen Şubat ayında ilişkisi olduğu H.S. adlı kadının eşi Nail S.'yi tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen 26 yaşındaki Ayet Cin’in ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Nail Soykan’ın eşiyle ilişkisi olmadığını söyleyen Cin, olayların attığı mesajların yanlış anlaşılması nedeniyle bu noktalara geldiğini söyledi.
İnegöl’ün Kozluca Köyü’nde oturan Nail S., iddiaya göre, eşi H.S.'nin cep telefonuna gelen mesajda, aynı fabrikada çalıştığı arkadaşı Ayet Cin ile ilişkisi olduğunu öğrenip sinir krizi geçirdi. Nail S., eşinin telefonundan aradığı Ayet Cin’i köy yakınlarında Boğazköy Barajı mevkiine çağırdı. Baraj yakınlarında buluşan ikili arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, üzerinde taşıdığı tabancayı çıkaran Ayet Cin, Nail S.'yi kurşun yağmuruna tuttu. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Nail S. olay yerinde yaşamını yitirirken, Ayet Cin otomobille kaçtı. Soruşturmayı yürüten jandarmanın teknik takibi sonucu cinayet şüphelisinin izine İstanbul’da ulaşıldı. İstanbul’daki bir arkadaşının evinde gizlenirken yakalanan Cin, getirildiği İnegöl’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hakkında İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ayet Cin'in yargılanmasına başlandı. Yaptığı savunmada, Nail S.'nin eşi ile herhangi bir duygusal bağlantısının olmadığını öne süren Cin, konunun yanlış anlaşılma sonucu bu noktalara geldiğini söyledi. Cin, "H. ile sadece arkadaşça mesajlaşmalarımız oldu. Nail, eşinin telefonundan mesajlarımızı görünce beni aramaya başladı. Birçok kez farklı noktalarda buluşmaya davet etti. Beni en son aradığında Alanyurt Mahallesi'nde buluşmak istediğini söyledi ve beni çağırdı. Buluşma noktasına gittim. Bir süre bekledim fakat gelmedi. Ben de ayrıldım. Yolda, kendisini otomobilinde gördüm. Beni takip etmeye başladı. Yanında bulunan tüfeği bana gösterdi. Boğazköy Barajı'nda ikimiz de araçlarımızdan indik. Nail tüfeğe sarılınca ben de belimdeki tabancayla ona ateş etmeye başladım" dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı, olay yerinde keşif yapılması için erteledi.

FOTOĞRAFLI