SARIYER–Büyükdere’ de asfalt çalışması sırasında zarar gören elektrik hattını yenileyen bakım ekipleri, öğlen saatlerinde yanlışlıkla doğalgaz borusunu patlattı. Basınçla çevreye yayılan gaz nedeniyle panik yaşanırken, sahilyolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapalı kaldı. İGDAŞ ekipleri çevrede önlem alırken, elektrik arıza bakım ekibinde görevli bir kişi ifadesi alınmak üzere, polis merkezine götürüldü. Büyükdere, Meserburnu Caddesi’nde 12.30’da meydana gelen olayda, asfalt kazıma çalışması sırasında zarar gören aydınlatma direklerinin hattını yenileyen BEDAŞ’ın arıza bakım onarım ekibi yanlışlıkla matkapla çelik doğalgaz borusunu deldi. Bir anda gaz fışkırmaya başlayınca işçiler durumu İGDAŞ, itfaiye ve sağlık ekiplerine duyurdu.
Bu sırada polis sahil yolunu trafiğe kapatırken, ateşle yaklaşılmaması için uyarı yapıldı. İGDAŞ arıza ekipleri doğalgaz borusunun vanasını kapatarak, çevrede önlem aldı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından borudaki gazın boşalmasıyla çevrede rahat bir nefes alındı.
BÜYÜK BİR PATLAMA OLDU
Çevrede bir teknede çalışan görgü tanığı Göksel Başaran;  “Bir anda çevreye gaz kokusu yayıldı. Borudaki gaz, basınçla fışkırmaya başladı. Çevredekiler kaçıştı. Burada çoluk çocuk geziyordu. O anda yangın çıksaydı büyük bir felaket olurdu. Burası Sarıyer’in en işlek caddesi. Hafta sonu insanlar buraya geliyor. Büyük bir tedbirsizlik var” dedi.
Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonrası, trafik açılırken, İGDAŞ ve BEDAŞ’ın çalışmaları sürüyor.