15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ'nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitlere yer verildi.

Sabah'tan Yüksel Aytuğ'un haberine göre, İddianamede örgütün ASELSAN'dan sorumlu "Abi"si tutuklu İ.S'nin kripto evlilik yaptığı eşinin de FETÖ'cü hakim ve savcıların "Abla"sı olduğu belirtildi. İ.S'nin ASELSAN'da TSK'ya kripto yazılım üreten birimde teknisyen olarak görev yaptığına dikkat çekildi. İ.S'nin ve eşinin ByLock kullandığı da ifade edildi.

2005'TE ASELSAN GRUBU KURMUŞLAR

İddianamede ASELSAN'ın değişik birimlerinde çalışan şüphelilerin 2005 yılına kadar FETÖ'nün Sincan, Keçiören ve Yenimahalle birimleri içinde yer aldıkları bu tarihten sonra kurulan "ASELSAN" grubuna geçtiklerine yer verildi.

Bu kapsamda örgüt faaliyetlerini ASELSAN'daki FETÖ üyeleri tarafından kurulan 15 Temmuz sonrasında KHK ile kapatılan Memurlar Vakfı (MEVA) adı altında yürüttüklerine dikkat çekildi. İddianamede yer alan tanık ifadelerine göre şüpheli İ.S'nin üç kişi ile birlikte ASELSAN'da Haberleşme Bilgi Teknolojileri Elektronik Üretim Müdürlüğü'ne bağlı kripto yazılımların hazırlandığı "Test 1" adlı birimde çalıştıkları belirtildi.

TSK'ya kripto yazılım sağlayan birimde teknisyen olarak görev yapan İ.S'nin ASELSAN'daki FETÖ faaliyetlerini organize eden "Abi" konumunda bulunduğu belirtildi.

EŞİ HAKİM VE SAVCILARIN ABLASI

Örgüt içi kripto evlilik yaptığı belirtilen İ.S'nin eşi Zeynep'in FETÖ'cü hakim ve savcılara 'ablalık' yaptığı belirtildi.

Tutuklu bulunan şüpheli İ.S'nin eşinin yanı sıra kardeşleri ve diğer aile üyelerinin de örgütle iltisaklı olduğu anlatıldı.