Yaşar KORKUSUZ/KOZAN(Adana), () - ADANA'nın Kozan İlçesi Devlet Hastanesi'nde bel fıtığı ameliyatından çıkan 45 yaşındaki Zekai Sedefoğlu, sedyeyle bindirildiği asansör arıza yapınca mahsur kaldı ve bir saatlik çalışmasıyla kurtarılabildi.
İddiaya göre hastanenin 6'ıncı katında ameliyattan çıktıktan sonra servisi götürülmek istenen Zekai Sedefoğlu, sedye ile asansöre bindirildiği sırada teknik bir arızadan dolayı kabin aşağıya kaydı. O sırada hastanın yanında bulunan eşi 40 yaşındaki Meryem ve kızı 2 yaşındaki Sevda Sedefoğlu, diğer hasta yakınları tarafından kabinden çekip çıkartıldı. Zekai Sedefoğlu'nun üzerinde bulunduğu sedyenin ön bölümü ise aşağıya kayan kabinin içine dik olarak düşüp sıkıştı.
Bunun üzerine hastaneye gelen itfaiye ekipleri ile hastanenin teknik personeli asansör boşluğundan kabine ulaştı. Bu sırada kurtarma çalışmalarını izleyen hasta yakınları sinir krizi geçirdi. Ekiplerin kabini halat yardımıyla yukarı çekmesinin ardından tek başına kurtarılmayı bekleyen Zekai Sedefoğlu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sedefoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI