Adem GÜNGÖR/ARTVİN, () - ARTVİN’in Ardanuç İlçesi'nde kayıp 51 yaşındaki Şener Durmuş'un tüfekle vurularak öldürülmüş bulunmasının ardından gözaltına alınan cinayet şüphelileri 29 yaşındaki G.A. ile 23 yaşındaki A.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İlçe Mal Müdürlüğü’nde görevli olan ve zaman zaman da hayvan ticareti yaptığı öğrenilen 2 çocuk babası Şener Durmuş'tan, 27 Nisan’da evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Kayıp ihbarı sonrasında olayla ilgili çalışma başlatan jandarma ekipleri, Durmuş'un Hamurlu Köyü'ne birlikte gittiğini belerlediği G.A. ile A.D.’yi dün gözaltına aldı. Yapılan arama çalışmasında, Şener Durmuş’un Hamurlu Köyü yakınlarında ormanlık arazide başından vurulmuş ve üzeri çalılarla örtülmüş halde cesedi bulundu.
Olayda kullandıkları tüfeği de bir çadırda sakladıkları ortaya çıkan G.A. ve A.D.’nin üzerlerinde yapılan aramada, çoraplarına sakladıkları 3 bin lira ele geçirildi. Yapılan sorgulamada, Şener Durmuş’un 5 bin lira parasını gasp ettikleri belirlenen G.A. ve A.D.’nin paranın 2 bin lirasını borçlu oldukları kişilere verdikleri ortaya çıktı. Durmuş’un cep telefonunu da dereye attıkları belirlenen 2 şüpheli, jandarmadaki sorgularının ardından Artvin'de adliyeye sevk edildi ve çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

AG(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)