MARDİN'deki Artuklu Üniversitesi'nde yapılan ihalalere fesat karıştırıldığı, haksız kazanç elde edildiği iddialarına üzerine savcılığın talimatıyla polisler tarafından üniversiteye operasyon düzenlenerek  evrak, bilgisayar kayıtlarına el konuldu 4 şüpheli gözaltına alındı.
Üniversitede yapılan ihalelerde, 'Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 aydır sürdürdüğü soruşturma ardından polis dün gece üniversiteye operasyon düzenledi. Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, üniversitenin Yenişehir yerleşkesindeki rektörlük binasına arama yaptı. Mali İşler Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığı'nında aralarında bulunduğu birimlerde yapılan aramalarda çok sayıda evrak, cd, bilgiyalar hard disklerine el konuldu.
Gece geç saatlere kadar devam eden arama ardından üniversite idari personeli ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 4 kişi ifadelerine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Bu arada operasyon kapsamında restorasyonu yapılarak Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'na devri yapıldıktan sonra ihaleyle başka bir bir firmaya kiralanan eski postane binasına polis mühür vurdu. Mardin Emniyet Müdürlüğü ile Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, operasyonla ilgili detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI