Erol AKKIR- Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da arkadaşlık teklifini kabul etmeyen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışan Z.B.'ye saldıran A.G., sivil polisler tarafından yakalandı.
Olay saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Ayşe Sak Meslek Yüksek Okulu yemekhanesinde çalışan A.G., bir süredir tanıdığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanı Z.B.'ye arkadaşlık teklif etti. İsteğinin reddedilmesi üzerine A.G., mesai saati çıkışında hastaneye geldi. Z.B., kendisine saldıran A.G.'den kurtulmak istediyse de başarılı olamadı. A.G., Z.B.'yi kolundan çekerek hastane bançesine çıkardı. Bu sırada hastane bahçesinde bulunan sivil polisler, olaya müdahale etti. A.G., polisi görünce kaçmaya başladı. Bir kez havaya uyarı atışında bulunan sivil polisler, saldırganı yakalayıp gözaltına aldı. A.G., daha sonra polis merkezine götürüldü.
Z.B., saldırının hastane güvenlik görevlilerinin bulunduğu noktaya uzak mesafede başladığını, kendisinin saldırganı güvenlik noktasına çekmeye çalıştığını belirterek, “Saldırganı daha önceden tanırım. Tehditlerde bulunup benimle arkadaşlık etmek istediğini söylemişti. Kabul etmeyince tehditlerini artırdı. Ben de karakola ve savcılığa şikayet dilekçeleri verip suç duyurusunda bulundum. Olayın şokundayım. Çok korktum" dedi.

EA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)