BURSA'nın İznik İlçesi'nde Anadolu Lisesi'nin yıl sonu balosundan dönen gençlerin içinde bulunduğu otomobil, kontrolden çıkıp takla attı. Kazada, mezun olan arkadaşlarıyla birlikte eğlenceye katılan 19 yaşındaki Hamit Dönmez öldü, 4 öğrenci ise yaralandı.
İznik'te CHP'li Belediye Meclis üyesi Meral Dönmez ile ganyan bayi işleten Kerim Dönmez çiftinin geçen yıl liseden mezun olan ve üniversiteye hazırlanan çocukları Hamit Dönmez, dün akşam İznik Anadolu Lisesi'ne giden arkadaşlarının, DSİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği mezuniyet törenine katıldı. Gecede mezun olan 4 arkadaşı ile saat 01.00'e kadar eğlenen Kerim Dönmez, daha sonra 17 yaşındaki A.Ö.'nün kullandığı 16 FCB 97 plakalı otomobille şehir turuna çıktı. İddiaya göre aşırı hız yapan A.Ö., Sarı Evler Sitesi önünde direksiyon kontrolünü yitirdi. Otomobil, aydınlatma direğine çarptıktan sonra zeytin bahçesine savrulup takla attı. Kazada, arka koltukta oturan Hamit Dönmez ile 17 yaşındaki Metehan Hançerli, Esin Hazer ağır, sürücü A.Ö. ile yanında oturan 20 yaşındaki Oğuzhan Girgin hafif yaralandı. İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Hamit Dönmez, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Esin Hazer ve Metehan Hançerli ambulanslarla Bursa'da Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Oğullarının ölüm haberini alan Meral ve Kerim Dönmez çifti, sinir krizi geçirdi.
Ehliyeti bulunmayan sürücü A.Ö.'nün alkollü olup olmadığı, yapılacak kan tahlili sonucu belli olacak. A.Ö.'nün, hastaneden taburcu edildikten sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI